WORLD TEAM CUP ’17

RolandBlog, On Tour, SocialLeave a Comment

A múlt hét történéseiről, csak morzsákat kaphatott az, aki követ az utamon. Így most egy kicsit bővebben írnék róla.

Sokszor átfut a fejemen, olyan kérdések együttes halmaza, amely arra enged következtetni, hogy jó dolog, amit csinálok. Volt egy gyerekkori álmom és ezt nem adtam fel. Sok tétlen önsanyargató amber van a világban, aki nem képes lépéseket tenni a saját érdekeire nézve. Én ezt megtettem! Így ez az oldal is remélhetőleg eléri a célját és sok ember, aki postról posztra olvassa az írásaim, kedvet kap ahoz, hogy az életén változtasson! Nem kell kerekesszékben ülnöd vagy megsérülnöd vagy akár elveszteni egy szeretted, ahoz ramatyul érezd magad. Meríts erőt a jövőből, az időből és tegyél azért akivé akarsz válni!!!

  1. alkalommal képviselhettem Magyarországot a Csapat Világbajnokságon. Ez egy roppant jó érzés és nem mellesleg megtisztelő, hogy magyarként hírnevet szerezhetek az országomnak.

Idén Törökország helyett egy Portugál város Vilamoura adott otthont ennek a rendezvénynek. A színvonalról nem hinném, hogy többet kell mondanom, mint hogy: Profi, Zseniális és Csodálatos!

Egy gyönyörű szállodában szállhattunk meg a csapattal, amit csak az tudott még pompásabbá tenni, hogy reggel felkelve a kikötő látképére 200X-os energiával ruházott fel, s majd onnan rugaszkodhattunk neki a mérkőzéseknek.

A csoport körökben Írország, Portugália és Románia volt az ellenfelünk.

Azt nem mondom, hogy egyszerű körülmények között játszottunk. Az erős szél, az eső és a mérsékelt időjárás megmutatta minden lehetséges ellenfelünket az aktuális ellenfelünkön kívül.

A csoport körök alatt mindegyik országot 3:0 arányban vertük meg, ami egy plusz löketet adott a további rájátszáshoz. Magyarország- Ausztria és Lengyelország- Görögország volt az elődöntők felállása.

Laci egy küzdelmes és abszolut nem unalmas mérkőzésen maradt alul az osztrák ellenfele ellen ( lerágtam minden körmömet, mert egy komoly küzdelmet láthattunk a pálya mellől). Így az első mérkőzés után 0:1 Ausztria javára.

Ekkor következtem én, az igen jó formában teniszező fiatal nagyon tehetséges osztrák Nico Langmann ellen. Ezidáig 2:1 arányban álltunk a meccseket tekintve. A mérkőzésre, természetesen öszpontosítva érkeztem, mert tudtam, hogy nem lesz gyaloggalopp, pláne, hogy 1 mérkőzés hátrányban vagyunk, tehát a Nico akár el is engedhette volna a kezét… ha adtam volna neki rá lehetőséget.

Az első szettben 0:2 vel indult a találkozó, ami csak mégjobban eltökélt és feltüzelt. Sikerült kiegyenlítenem, de mindig egy game előnyben volt. Majd elérkeztünk az 4:5-höz… Nagyon koncentrálnom kellett a szervámra, mert 1 szett hátrányból mindig nehéz a fordítás. Ez a rákoncentrálás annyira jól sikerült, hogy 3 szettlabdához juttattam (0-40)… Összeszedtem minden bátorságom és elszántságom. Konkrétan kiszerváltam ezt a 3 szettlabdát, majd a gamet is sikerült megnyernem, majd a következőt is! (6:5 ide)

Nico itt ki tudott egyenlíteni, és jött a tie break. Minden pont fontos volt, nem szabadott hibáznom. Így is lett! Az első szettben győzedelmeskedtem 7:6 (7) re. A második szett viszonylag sormintásra sikerült… fej-fej mellett haladtunk a szett vége felé, amikor sikrült Nicot lebreakelnem, hoztam az adogatásom, így Nico adogathatott a szettben és meccsben maradásért.

Egy mérközést befejezni mindig kemény dió, legyen az bárki a pálya túloldalán. Annak a lehetősége, hogy nyerj, még a legjobb játékosok kezét is megremegteti. Ezt nem mondom, hogy nem így volt… De tudtam, hogy vagy most vagy megint jöhet a tie break.

Koncentráltan 4 adogatás fogadásból ütöttem nyerőt így Magyarország- Ausztria 1:1 ! Jött a döntö páros!

Tudtuk, hogy két tapasztalt játékos lesz az ellenfelünk Lacival, de valljuk be … Laci sem ma kezdte!

Sajnos, a párosban sikerült azt a fajta nyomást helyezniük ránk, amit mi szerettünk volna ellenkezőleg, így 2 szettben sajnos kikaptunk, így már csak azt kellett eldönteni, hogy 3. vagy 4. helyen végzünk.

A 3. helyért Görögország lett az ellenfelünk. Laci az első mérkőzésén simán győzedelmeskedett, de a védjegyezett Laci MAJOM nem maradt, el pedig a pályán kívülről ez egyértelműen indokolatlan volt 🙂

Én sajnos nem tudtam, úgy fejben összerakni a játékom, ahogy azt kellett volna és szettenként egy-egy elvett adogatással 6:4 6:4 arányban kikaptam 🙁

1:1 állásnál szintén a páros volt a döntő amiben simán hoztuk Lacival az első szettet! A másodikra sajnos elvesztettem, teljesen a koncentrációm, ami az ellenfélnek is feltűnt. A második szettet hozták… Következett a Szuper Tie Break. Itt szintén kitartott a koncentrációm, hiánya sajnálatos módon, és a szuper tie breakben 6:10 re kikaptunk. Így Magyarország idén a 4. helyen zárta a Csapat Világbajnokság Kvalifikációját.

Nem rossz eredmény amit elértünk. Bár érzésem szerint ez jobb is lehetett volna. Sebaj. Majd legközelebb. Jövőre is lesz Csapat VB és a Magyar csapat garantáltan ott lesz!!! Úgyhogy az ellenfeleink már most készülhetnek ránk 🙂

A verseny-naptáramban szereplő következő állomás Csehország májusban. Addig pedig vissza az edző pályára illetve az edző terembe, hogy technikailag, fizikailag és mentálisan is felkészüljek egy lehetséges újabb tornagyőzelemre!!!

 

Legyen nagyon szép napotok! Csak fel a fejjel!!! És sose felejtsétek el!!! TI VAGYTOK A SAJÁT SORSOTOK KOVÁCSA!!!

Én ezzel búcsúzom, a következő, bejelentkezésig. Pusz-pá