IZRAELI BESZÁMOLÓ

RolandAt HomeLeave a Comment

2016.01.25.

 

 

Az előző héten Izraelben voltam, ahol a 2016-os versenynaptár vette kezdetét.

 

Sokban különbözött ez eddig megszokott versenyektől. Például nem Európában volt. Ez volt az első versenyem, amely más földrészen került megrendezésre.

A sorsolásom érdekesnek bizonyult. Az első körben egy izraeli ellenfelemet kellett megvernem, ami sikerült is 6:1 6:0 ra. Majd szintén izraeli ellenfél következett és ismét viszonylag egyszerű volt a dolgom, hiszen 6:0 6:0 ra nyertem.

A QF már érdekesnek bizonyult, hiszen a nálam jobb ranglistával rendelkező Nico Langmann volt az ellenfelem. Gondoltam, hogy nem lesz egy egyszerű mérközés, hiszen a tavalyi évet remekelve zárta az osztrák sportoló. Nem is volt könnyő mérkőzésem. Az első szettben 7:5 re sikerült nyernem, a végén nagyon fontos breakeléssel . A második szettben 4:6 ra ment Nico. Itt gondoltam azt, hogy minden eddiginél nehezebb dolgom lesz a döntő szettben. Nos… Igazam lett. 7:6(3) ra sikerült nyernem úgy, hogy végig Niconak állt a döntő szett. Mondanom sem kell, hogy örültem ennek az eredménynek és nem azért, mert életem legjobb teniszét nyújtottam, hanem azért, mert így is sikerült nyernem.

Fél óra pihenő után következett az elődöntő… Francesc Tur volt az ellenfelem, aki szintén nem egyszerű feladat, pláne 3 óra tenisz után Nico ellen. az első szettben fej-fej mellett haladtunk amikor is, Quiconak sikerült elvennie egy adogatásomat. Ezzel eldöntötte az első szett sorsát, 5:7. A második szettben sajnos megmutatkoztak a jelei a Nico elleni QF-nek és 2:6 ra sikerült elvesztenem a szettet. Ezzel az egyéni számomra Izraelben befejeződött.

Párosban viszont Josef Reigler oldalán első kiemeltként mentünk neki a tornának. Az első körben BYE-t kaptunk, majd a későbbi két egyéni döntős volt az ellenfelünk, Francesc és Adam. 6:4 3:6 10:5 re sikerült nyernünk egy cseppet sem egyszerű mérkőzésen.

A döntőben az izraeli Asaaf és Daniel volt az ellenfelünk. Két jó kezű játékos ellen 6:3 6:2 re sikerült megnyerni a döntőt! Ezzel Izraelből sem térek haza üres kézzel.

A pontok tekintetében, amelyek nagyon fontosak a paralimpiai kvalifikáció miatt, sikerült javítanom és a világranglista 58. helyére sikerült előre jönnöm.

 

Magáról Izraelről és azon belül is Tel Avivról később egy úti beszámolót is fogok írni, mert érdekes dolgokat láttam és tapasztaltam egy olyan helyeről, amelyről külső szemlélő nem nyerhet hasonló tapasztalatot.

 

Köszönöm, hogy elolvastad 🙂